Bucket List

IMG_1471

In de regel zijn de vrijdagen voor Alfred en ik samen vrij.
Alfred hoeft niet naar het ministerie; ik niet naar het revalidatiecentrum.

Feest dus, zeker met een prachtige zonnige dag op het strand in Katwijk. Veel mensen lopen een lekker stuk langs het strand. De vloed komt op. De vaste strandtenten doen goede zaken. De strandpaviljoens -die in maart open gaan- worden opgebouwd. Key West schiet al lekker op!

Ook de strandhuisjes worden klaar gemaakt. Sinds een aantal jaren kunnen huisjes ook in Katwijk worden verhuurd. Een paar of wat meer dagen woon je op het strand. Vooral ‘s avonds en ‘s ochtendsvroeg ben je daar dan bijna alleen. De zee ruist….

Ik vind de Noordzeekust mooi op elk uur en op elke dag; ook storm is bijzonder!

Een emmertje op het strand…..

Een bucket list is oorspronkelijk een lijst met dingen, die iemand nog gedaan wil hebben vóór hij/zij sterft. De naam is populair geworden door de in 2007 uitgekomen film The Bucket List.

Wat wil iemand graag (nog) doen? Het PADI duikbrevet halen, een berg beklimmen, het Noorderlicht zien, een eigen bedrijf starten, een boek schrijven, alle 7 continenten bezoeken, een marathon lopen, een nieuwe taal leren …..

Wat mij betreft …..
de taal opnieuw leren én nog lang en gelukkig leven!

Een idee voor je bucketlist?
Een idee voor je bucket list?

 

3 gedachten over “Bucket List”

 1. Ja, jouw kaleidoscoop! Mooie picto heb je daarbij!
  Of is het een indruk van hoe jouw oog het de afgelopen tijd allemaal heeft ervaren?
  Wat zijn we blij dat het beeld inmiddels stilstaat, en er aan de kaleidoscoop gedraaid kan worden in plaats van jouzelf die draait om de kaleidoscoop!!
  En wat een wizz- kid conclusie!! Een avatar..epic!
  GOOOOOO, girl!

 2. Tja, zeg…je weet het wel weer goed uit te zoeken!!
  Zo’n schattig huisje op het strand zou echt wat voor je zijn! In mijn jeugd had m’n Amsterdamse tante zo’ huisje in Egmond: lange, zilte zomers en met rozige wangetjes daar een nachtje mogen slapen! In slaap gewiegd worden door het geruis van de golven!
  Maar hoe je het ook went of keert, jij en ik hebben lang geleden gegiecheld over zweverige sexe -en leeftijdsgenoten, weet je nog?
  Een koffietafelboek: “thuis komen bij jezelf!” Laat ons maar met de voeten op de grond, zeiden we vastberaden!
  Maar of jij nu in jullie sleurhutje zit, of in een huisje in Giethoorn of je jezelf terugvindt in je landschap van klei, jouw woorden zijn zoveel meer dan dat wat we spreken! Ik herken je in de foto’s die je neemt, het eten dat je kookt, de vrienden die je kiest, in Boris en zoveel meer..!
  Misschien herken ik je nog het meest in het fanatisme waarmee jij de woorden weer weet te vinden..en dat doe je vreselijk dapper! Petje af! Liefs!!

Reacties zijn gesloten.