Blijven hopen

Nieuws

WIJC nieuws:
IJsbaan nog niet open op zaterdag 21 januari
(21-01-2017)

Het is prachtig weer, maar helaas geldt ‘prachtig’ niet voor de dikte van de ijsvloer. De ijsbaan van de WIJC in de Veerpolder gaat vandaag – zaterdag 21 januari – nog niet open! Mocht het vannacht voldoende vriezen, de vorstverwachting lijkt hoopvol, dan kan de baan hopelijk zondag 22/01 wel open.

De leden die op zaterdagochtend altijd droogtrainen, wachten het besluit van de ijsmeester af. Helaas kunnen vandaag de schaatsen nog niet gebruikt worden op onze landijsbaan.


Natuurijs vind ik bijzonder. Het is een fenomeen, vooral in de combinatie natuurijs én schaatsen. Wordt het ijs sterk en veilig genoeg om te schaatsen?! Het lijkt alsof er een koorts ontstaat bij schaatsers; nog altijd ook bij mij 🙂

Natuurijs ontstaat door de natuur, maar …. de natuur mag wél een beetje worden geholpen. Zo zijn er dweilers, die de natuur op landijsbanen een beetje helpen. Ze dweilen met de kraan open als het een beetje vriest. En als het even mee zit, hebben ze na één nacht dweilen een ijsvloer van natuurijs. Mensenwerk en natuur versterken elkaar. Da’s mooi werk!

Mijn ijsclub WIJC moet echt afwachten totdat de ijsvloer sterk genoeg is. De ijsmeester heeft de ijsbaan vol laten lopen; nu -nog steeds- blijven afwachten ….. Vandaag werd het toch wandelen en trimmen.

Misschien morgen; blijven hopen!