We zijn er klaar voor!

Even afstoffen.

We hopen dat er koolmeesjes komen wonen is ons vogelhuisje. Al een paar dagen komen ze even binnen kijken. Daarom hebben we het vogelkastje gisteren nog een keer schoon gemaakt. We hebben hoop!

Het vorige jaar zijn niet uitgekomen. Moeder en vader Koolmees waren -denken wij- óf erg jong óf bezig met een tweede of derde leg. In ieder geval is het toen niet gelukt; er zijn geen kuikentjes geboren. In het najaar hebben we het vogelkastje helemaal schoon gemaakt; gesopt met warm water.

Het huisje is weer schoon.

De lente komt er aan! De zon is midden op de dag al lekker warm. Vandaag -op 25 februari- is de zonsopkomst om 07:34 uur en de zonsondergang om 18:13 uur. De dag duurde alweer 10 uur en 39 minuten.
Het verschil met 21 december 2016, de korste dag in de winter, vind ik altijd groot. Dán komt de zon om 08:46 uur op en om 16:30 uur weer onder. Díe dag duurde maar 8 uur en 44 minuten. Bijna 2 uur verschil.

De koolmeesjes zijn al een paar keer komen kijken. Een veertje dat naar binnen is gewaaid ruimen ze netjes op.

Kijk maar ….. én weer woorden gevonden 😉

Op de dag is het leven van de koolmeesjes te volgen op onze webcam.

 

7 gedachten aan “We zijn er klaar voor!”

 1. Alfred, mijn man, is de webmaster en de huismeester van het koolmezenhuis ;-).
  Hij moet het allemaal werkend houden …. Knap hè!

  Dag Kees,
  Dank voor je melding. Ik had nog niet in de gaten dat de camera vanaf internet niet bereikbaar was. Vanuit mijn eigen interne netwerk lukte het wel.
  Als het goed is, dan is het probleem opgelost en moet je nu wel kunnen meekijken met de webcam. Mits het natuurlijk licht is buiten. 😉
  Hartelijke groet,
  Alfred

 2. Spannend Marijke, en zo vroeg in het jaar. Nou maar hopen dat het ‘warm’ genoeg blijft.

  Hartelijke groet,
  Agnes

 3. Ha Marijke!

  Wat leuk dat er weer koolmeesjes zijn. Worden weer leuke beelden!

  Liefs

 4. We hebben gisteravond met de zaklantaarn in het huisje gekeken. Even controleren 😉 Het koolmeesje zat nog lekker te slapen. We waren even bang, dat hij/zij was geschrokken van het geluid van het vernieuwen van de software in de webcam …..
  Tot nu toe dus alles in orde!

 5. Wat een gezellige bezoeker. Ze komen vast nestelen. Jullie huisje al op orde voord e grote verbouwing?

 6. Spannend, wij hebben ook ieder jaar een broedend paartje. We hebben pas een keer gezien hoe de jonkies uitvliegen. Een webcam is erg leuk, we blijven je volgen.

Reacties zijn gesloten.