De Roode Loper

Morgenochtend heb ik weer een half uurtje logopedie …. en dus huiswerk. Ik moet een half A4-tje schrijven in een zelf gekozen verhaaltje.  Het heet “De Roode Loper”.

Met zo’n opdracht probeer ik -samen met Maaike, mijn logopediste- mijn praten en schrijven (nog) verder te verbeteren. Na mijn beroerte heb ik afasie. Er zijn verschillende “soorten” afasie. In mijn geval gaat het om woordvindingsproblemen.

De afgelopen weken lukte het niet om een aardige blog te schrijven. Ik heb té veel verschillende dingen aan m’n hoofd gehad. Met een beroerte kost dat veel (té veel soms) energie. Het gevolg daarvan is dat ik minder woorden kan vinden, dat ik slechter kan zien en dat ik veel meer moet slapen ….

En toch ….. ik heb huiswerk en ik wil mezelf blijven verbeteren! Als ik de woorden niet kan “vangen” in m’n hoofd, kan ik ze nog zoeken op de website woorden.org …….
Huiswerk dus 😉

De Roode Loper  heeft drie winkels (in Hummelo, Leiden en Utrecht) en werkt landelijk als specialist in traplopers. Al drie jaar geleden heb ik Robert ontmoet in de Leidse zaak. Het vak heeft hij onder andere geleerd van zijn vader, die is begonnen met de Hummelse winkel. Sindskort is er zelfs een derde zaak gestart.

De daadwerkelijke verbouwing van de benedenverdieping was drie jaar geleden nog niet aan de orde. Toen waren we bezig met de ramen, verwarming en zonnepanelen. Daarna kwam mijn beroerte er tussendoor (13 oktober 2015). Gelukkig zijn we een jaar geleden weer kunnen starten om ideeën en plannen te maken voor de benedenverdieping en is de verbouwing aan de gang. Over twee weken is ons huis behoorlijk veranderd en klaar gemaakt voor de komende -zeker- twintig jaar.

Robert komt vrijdag a.s. bij ons thuis. Dan zullen we de definitieve keuze maken en de loper laten weven.
Onze trap en de traploper zal dan weer jaren meegaan …. duurzaamheid ….. geen hype, maar een traploper -voor 13 treden-zoals onze opa’s en oma’s hadden ……

Gemaakt met wol,
mooi, maar ook
om geluid en warmte te isoleren,
genaaid en
vast gemaakt met roedes ….

Een mooi vak!
Een aandachtstrekker!

5 gedachten aan “De Roode Loper”

  1. Ha die Marijke, ik zit vol bewondering, tijdens de wedstrijd damesvoetbal Nederland – Denemarken, te lezen: jouw blog weet mijn aandacht te vangen. Het leest heerlijk en ik kan geen woorden vinden 🙂 om jou te vertellen dat ik je heel bijzonder vind: wat een kanjer ben jij:):)

    Ik blijf je volgen! (en nu weer voetbal, het is intussen 1- 0 en ik hooop dat ze gaan winnen:):) Loes

  2. Leuk Marijke om elke keer jouw drie stappen vooruit en twee stappen achteruit te lezen. Ben er ook benieuwd naar hoe lang je nou over zo’n stuk schrijven doet. En zo’n rode loper…..we komen weer in NL wonen, dus dan kan ik ‘m in levenden lijve bekijken. Dikke kus voor Alfred! En voor jou uiteraard xx

  3. succes met de verbouwing en blijven oefenen, is altijd goed!
    XXX
    Beppie

  4. Mis de mooie lopers van vroeger, traditie! Maar ook,zoals op de foto: de weg omhoog, waarheen? Steeds een stapje verder. Een mooie metafoor voor jouw, maar ook onze ontwikkeling. Fijne zomer.

Reacties zijn gesloten.