Reuzenrad

Een prachtige dag, zondag 3 februari 2019: niet koud, nauwelijks wind en volop zon. Vanaf Katwijk zijn we -mijn man en ik- richting Scheveningen gelopen over het strand.

Ik kon het REUZENRAD zelfs zien en nog verder weg Hoek van Holland en de Europoort. Dat wilde ik zeggen, maar het lukte me echter niet het goede woord te vinden. Zoeken, zoeken, zoeken ….. Uiteindelijk heb ik het opgegeven en de hulp aanvaardt ….. REUZENRAD ….
Nu proberen het niet meer te vergeten 🙂

Déze woorden kwamen gisteren wél gewoon binnen ….. Rad van avontuur, de Mallemolen, waterrad, voor galg en rad opgroeien, raderen, radertjes, tandwiel …..

Mijn hoofd met hersenen vind ik soms te vergelijken met een grote boekenkast met lades en planken:

 • één plank met een paar boeken (lees: woorden) die je altijd kan “pakken” over een indiaan ….. En waarom? Geen idee!
 • één lade, die meestal open staat,
 • lades, die je kan vertrouwen; die de ene keer open staan en de andere keer zijn gesloten. Ik heb het idee, dat dat te maken heeft met positieve en/of negatieve energie.
 • lades, die nog gesloten zijn; een uitdaging om ze open te krijgen en
 • lades, die nooit (meer) open gaan; de sleuteltjes verloren 😉

In ons strandtentje in Katwijk wilden we -voordat we weer naar huis zouden rijden- nog ff een cappuccino drinken. Echter, we waren niet de enige ….. het was ontzettend druk op het strand en het Strandhuys. Geen rustig plekje te vinden voor een lekker bakkie.
Dát dus maar thuis geregeld.

 

9 gedachten aan “Reuzenrad”

 1. Marijke wat een mooi beeld die lades, en ook herkenbaar. Ik herinner me toen ik na 14 jaar weer ging werken in mijn vak als rontgenlaborant. Al doende die eerste weken gingen er steeds meer laadjes open, wat zat er veel verborgen in al die laadjes! Ik hoop dat jij nog veel van die laadjes met onverwachte inhoud open mag krijgen!

  Liefs Maria

 2. Lieverd heb je hele varhaal vanaf het begin van de week gelezen,nu ik hier in alle rust in het warme zuid afrika zit.
  Wat ben je een veelzijdige vrouw en wat mooi zoals steeds je verhaal verteld je bent ook heel sportief en doet graag alles in de natuur van schaatsen fietsen en wandelen gweldig wilde je dit in een persoonlijk gesprek vertellen niet vis het koor en een andere mogenlijkheid zag ik zo snel niet.
  Ben ook niet zo handig met de technologie nu doe ik het zo bewonder je moed en doorzetting enorm heel veel liefs en sterkte denk aan joue en gezin

 3. dag Marijke,
  ondanks de zoektocht naar woorden, toch maar prachtige teksten geproduceerd. Petje af.
  Zelf kan ik me door mijn leeftijd goed inleven in je laadjes beeld want langzaam raakt het geheugen ook bij mij wat weerbarstig.

 4. Hi Marijke,
  Jij kan goed schrijven, je nam me mee in je verhaal. Hartelijke groet!

  1. Hallo Marijke
   Wat mooi heb je dat verwoord met die lades. En zo herkenbaar.
   Ook inandere situaties. Ik ken deelnemers bij mijn activiteiten,
   die hun zoektocht in hun hersenen ook zo verwoorden.
   Ik hoop voor jou dat er nog veel lades open gaan en open blijven.

Reacties zijn gesloten.