Rectificatie

In dit nieuwe jaar -2019- is één van mijn doelen het vinden van (nog) meer woorden. Ik probeer elke twee weken “nieuwe woorden” te leren en onthouden …. vooral dat laatste is geen eitje. Bij zo’n woord probeer ik de relatie op papier te zetten. Dan is het onthouden wat makkelijker …..

Als voorbeeld het woord: RECTIFICATIE

Al dagen ben ik bezig dit woord te onthouden. Elke keer moet ik het opnieuw uitvinden. Nú denk ik dat ik het heb gevonden:
als ik in plaats van RE-
begin met REC- kom ik eruit.
Na REC- komt dan vanzelf -TIFICATIE.

Waarom wil ik het woord RECTIFICEREN weer kunnen gebruiken?

Het e-zine “Samen beslissen in beweging” van het Zorginstituut Nederland is op 3 december 2018 gepubliceerd. Er staat ook een interview met mij in.

De dag ná dit interview kreeg ik het concept. Meteen bekeken en een paar veranderingen doorgegeven. Daarna heb ik de uiteindelijke tekst niet meer gezien en dus níet mijn groene licht gegeven. Vooral de kop stond me tegen. Ik herken mezelf er gewoon niet in.

De aangegeven correcties vóór de publicatie zijn niet allemaal uitgevoerd waaronder wijziging van de kop. Nu vraag ik me af óf ik het wil laten rectificeren.  Dat kost weer energie en die kan ik beter voor andere dingen gebruiken. Het e-zine heeft een beperkte doelgroep …. maar ja …..
Ik zal er nog eens over nadenken ….

Misschien heb ik nu wel een woord teveel geleerd 😉

 

Afbeeldingsresultaat voor rectificatie eisen

5 gedachten aan “Rectificatie”

 1. Mooi streven, Marijke, het leren van steeds weer ‘nieuwe woorden’ en het bedenken van effectieve strategieën om ze dan ook weer te onthouden!
  Ben blij dat ik je hierin mag bijstaan als logopedist!
  Florence

 2. Jahaaaaa…mooi woord…en in dit specifieke geval kan ik me goed voorstellen dat je je ergert als je jezelf NIET in dit interview herkent..
  Maar heel misschien is juist dat grote woordenboek ook wel n struikel punt: worden we met zn allen TE breedsprakig.?
  (En denk ik als n geboren Amsterdammer meer in. Neanderthaler taal!)
  GRRRRRRRRRR….!!!!

 3. Lieve Marijke, toch heel fijn dat je in een interview jouw ervaringen hebt kunnen vertellen; helder stuk voor mij.
  Jammer alleen dat het voor een beperkte doelgroep is. Als meer mensen dit zouden lezen voordat ze of iemand in hun omgeving een CVA of CAA krijgen, zouden ze niet zoveel hoeven te worstelen met de procedures zoals jullie ook moesten doen.
  Gelukkig mocht ik dit wel lezen en ingeval dit in mijn omgeving zich voordoet kan ik hopelijk advies geven.
  Leuk om steeds wat van jou en Alfred te horen.
  Liefs, Anneke

 4. wAARMEE maa weer bewezen word dat men al doende leert, ook dat belofte niet voor iedereen schuld maken betekent.

  Maria Mesman
  M

 5. Vervelend dat de redactie jouw wijzigingsvoorstellen niet heeft overgenomen.
  Overigens, op de tekst van d ekop van een artikel heb je meestal geen invloed. Wel op de wijzigingen in de tekst indien die feitelijk van aard zijn. Doe er je voordeel mee!

  Goed dat je het woord rectificeren nu weer kent. Ik adviseer om het niet te gebruiken als het om kleine verschillen in de tekst gaat; maar ik kan uiteraard niet beoordelen waar je gevoeligheden liggen en hoe zwaar die wegen.
  Beste groeten van Henk Helming

Reacties zijn gesloten.