Nieuwe huurders

Gisteren (zaterdag 15 mei) hebben twee koolmeesjes -nu de IJsheiligen zijn verdwenen- ons vogelhuisje gehuurd. Ze zijn al de hele dag bezig geweest met het inrichten van het stulpje. Na de ochtend zijn ze een paar uurtje weg geweest, gaan lunchen?! Daarna zijn ze weer verder gegaan. Pas nรก acht uur zijn ze er mee gestopt. Het vrouwtje is gaan proef-slapen in hun nieuwe huisje.

Het mannetje was er vanochtend al vroeg in de tuin. Het was nog donker, maar het vrouwtje was met mooie liedjes wakker gemaakt. Aan het werk ….. Kijk maar!

Gluren bij de nieuwe buren …… Omdat er een webcam in het huisje hangt, kunnen we volgen hoe het leven van koolmeesjes er een beetje uitziet. Ook de volgers van deze blog kunnen deze koolmeesjes volgen, in en om het vogelhuisje. Het vorige jaar is het leven van de koolmeesjes niet goed afgelopen; het huisje was vรฉรฉl te warm geworden voor de net geboren vogeltjes. Hopelijk gaat het dit keer goed! Kijk maar mee ๐Ÿคž

Echt ff gluren bij de huurders (live-stream; dus geen foto/filmpje)

10 gedachten aan “Nieuwe huurders”

 1. Leuk, en wat blijft de natuur toch bijzonder en mooi!

 2. Leuk. Wij hebben ook net een tijd van huurders mogen genieten maar nu is het stil geworden. Ons huisje hangt wel op het noorden dus misschien is dat een idee?
  Roza

 3. Oh wat schattig! Zou het leuk vinden om mee te kunnen kijken. Ik googelde even de tekst onder je laatste foto ‘live gluren bij de huurders’ en hoopte op een livestream van jullie meesjes uit te komen. Echter… op die tekst krijg ik alleen maar filmpjes over de Tokkies en van de Rijdende Rechter ๐Ÿ˜‚
  Veel geluk met jullie huurders, als ze opschieten zijn ze weer weg voor de huurverhoging op 1 juli!
  Groetjes!

  1. Dag Valerie, Henk en anderen ๐Ÿ™‚ Wat jullie zien is een life-stream. Wat je nu ziet is wat je nu ziet in het vogelhuisje. Als pa en moe op pad zijn, zijn ze niet thuis in het huisje. Als je geluk hebt, zie je ze nu komen en gaan. Als het straks donker wordt, is het ook in het huisje donker en zie je ze dus niet!
   Veel plezier,
   Marijke

 4. Wat leuk Marijke! Het beeld is nu (23 uur) natuurlijk donker. Ik ben benieuwd hoe het er morgen bij licht uitziet, dan kom ik nog even terug.
  Hartelijke groet, ook aan Alfred,
  Paulien

 5. Leuk, om naar te kijken ๐Ÿ˜ wij hebben ook 2 a 3 weken kijkplezier gehad, maar bij ons is vandaag alles uitgevlogen. Toen we opstonden was er al geen activiteit meer bij de koolmezen. De laatste twee pimpelmezen hebben we tijdens het ontbijt zien wegvliegen. Tot mijn schrik waren er vanochtend nog maar twee van de vier merels op het nest. Zouden ze toch weg geroofd zijn, terwijl ik alles had gebarricadeerd? Vanmiddag was er nog maar een, toen ik ging kijken en de ander zat op de rand van het nest en liet zich op dat moment naar beneden vallen. Heel onhandig, maar vader merel heeft zich weer over hem ontfermd ๐Ÿฆ

Reacties zijn gesloten.