3e Update: allemaal aan het werk

Vandaag zijn mevrouw en meneer Mees de hele dag aan het werk. Geen pauze, geen vrij weekend, in regen en wind …… Voor de zekerheid heb ik het dak van het vogelhuisje versterkt: een extra sterke elastieke band er omheen getrokken. Wat een bereweer ….. brrrr.

Wij zijn ook binnenshuis aan het werk geweest; nu is de life-stream te volgen op onze (best wel grote) televisie. Het gevolg daarvan is dat ik het veel beter kan zien en dus ook dat ik maar blijf kijken. Dat heb ik ook wel eens bij debatten in de Tweede Kamer of bij DVD’s met een haardvuur, een aquarium, of een trein over het spoor ….. vaak in Zwitserland of zo ….. Nu bouwen we zelf een groeiende DVD πŸ˜‰ met de familie Mees in de hoofdrol.

Hieronder kan je weer een kleine filmpje zien:
de kids vragen steeds meer aandacht πŸ˜‰

Onderaan staat weer de live-stream naar het nestkastje. Daar kan je zien -als het licht weer schijnt- wat er op dit moment gebeurt bij familie Mees.

Echt ff gluren bij de huurders (live-stream; dus geen foto/filmpje)

6 gedachten aan “3e Update: allemaal aan het werk”

 1. Wat ontzettend leuk! En helemaal leuk om dit op je grote tv te zien. Hans wil graag ook een webcam volgend jaar. We hadden nu het toeval dat we aan het ontbijt zaten en 1 voor 1 de jonkies zagen uitvliegen, 5 in totaal. Hans komt nog wel ‘s vragen welke webcam het beste is. We hadden ook een winterkoningsnest in het bijenhotel. Zou ook leuk zijn en heel ander gedrag die moeders had.
  Bedankt Marijke en Alfred

 2. Leuk die inkijk bij de familie Mees. Wat is de natuur toch mooi! het waard om naar te blijven kijken en er zuinig op te zijn. Geniet ervan.

 3. Marijke en Alfred ik blijf genieten van de inkijk die jullie mij geven van de gang van zaken bij familie Mees.
  Wat zijn ze zorgzaam, vliegen af en aan, in weer en wind om al die bekjes te vullen.
  Ik kijk uit naar het vervolgverhaal van familie Mees.

 4. Wat ben ik leuk jaloers!!
  Onze familie Mees is er, ondanks n geweldige poging van moeder,niet van gekomen!:
  Na 1,5 week afwezigheid vond ik 8 perfecte eitjes in de spreeuwenpot.
  Onze oude overbuurvrouw gaf aan dat ze wilde spuiten tegen de buxusmot- tadeloos geknipte vierkantjes langs haar voortuin..en dan ga ik ( terecht) moeilijk doen: weet je dat dan de mezen doodgaan?
  Maar ze was erg besluitvaardig!!: β€œ die mezen broeden vaak toch twee keer”!
  Snertmens…!! Daar liggen de prachtige eitjes nu…
  Zou eekhoorn ze lusten?

 5. Leuk zeg! Zo heb ik ik eindeloos naar de vogelkastjes van ‘Beleef de lente’ van de vogelbescherming gekeken; zelfs in de klas tijdens het werk aangezet. Verslavend en eindeloos leerzaam.
  Wat ziet zo’n nestje er trouwens keurig geordend uit, dit is vast niet haar eerste nestje; of zou het aangeboren zijn om het direct zo goed te doen? Nature or nurture?
  Hartelijke groet,
  Agnes

Reacties zijn gesloten.