Fotoshoot Margriet

Eind oktober en november 2020 ben ik benaderd door de Margriet. Het tijdschrift wil aandacht schenken aan de collecteweek van de Hersenstichting die van 1 t/m 6 februari 2021 wordt gehouden. Nu dus!

Elke dag weer gaan bij mensen hersen(delen) kapot. Ik ken deze verdrietige situatie(s) uit mijn eigen praktijk 🙁
Dus ja, natuurlijk wil ik mee helpen. De Hersenstichting heeft aandacht nodig, maar ook ik heb er baat bij. Met mijn afasie is blijven oefenen om te praten en schrijven belangrijk. Een interview met een journaliste, fotoshoot en deze nieuwe blog zijn de leukere oefeningen! Deze helpen mij ook verder; een win-win-winsituatie!

Het is toch een vak, een fotoshoot maken.  Na een ruim uur is het alweer klaar. Ik zie er veel beter uit, in ieder geval nog wel een paar uur. Zelf kan ik m’n hoofd niet zo mooi en opgeruimd houden. ‘s Ochtends kam ik m’n haar en daarna niet meer. Make-up  is zeldzaam.

Na een ruim uur fotoshoot sta ik op heel veel foto’s. De Margriet kiest welke te publiceren in “mijn” interview. Die foto’s ontvang ik als Margriet 6 is uitgegeven.

Ook mijn man, Alfred, heeft foto’s gemaakt tijdens de fotoshoot in de Caballero-fabriek in Den Haag. Die kan ik wél overal gebruiken, bijvoorbeeld déze foto in onze tuin toen we weer thuis waren … nog met make-up …

13 gedachten aan “Fotoshoot Margriet”

 1. Marijke, wat sta je, ondanks de problemen die je ondervindt na de hersenenbloeding, steeds positief in het leven 👍
  Wat een mooie foto’s en duidelijk verhaal Marijke. Aanvankelijk hadden we Margriet 7 besteld maar…..geen Marijke, nieuwe poging, Margriet 6 dat was raak!
  Je vertelde dat jouw collectebus ook goed gevuld wordt. Goed zo!!

 2. Hey Marijke,
  Alle publiciteit is goed maar dat je nu zelfs in deMargriet komt is helemaal bijzonder.
  Bijna een BNer🌝

  Groetjes Sonja.

 3. Wat leuk zeg, zo word je nog beroemd Marijke! Jammer dat het om zo’n droevige reden is, maar een mooie manier om hier aandacht voor te vragen. Prachtige foto’s van een prachtige vrouw!

  Hartelijke groet,
  Agnes

 4. Wat een goed initiatief om zo deze belangrijke issues onder de aandacht te brengen.

 5. Geweldig!!
  Behalve jouw persoonlijke link voor de hersenstichting, is dit natuurlijk een perfecte manier om, door jouw verhaal, er ook een extra rand aan te geven, ik denk dat weinig mensen zich beseffen hoe moeilijk het moet zijn en hoeveel moeite je /jullie! doet(doen) in het dagelijks leven om te participeren zoals anderen..
  En wat een leuke nieuwe bril, trouwens! Ga idd die Margriet proberen te kopen ( ook van mij staat er trouwens n piepklein bericht over RetroDutch in Libelle)
  Knuf!

 6. COOL, fotomodel… én ‘for a good cause’. Kun je weer bijschrijven op het lijstje van unieke ervaringen. Zo te zien zijn het mooie foto’s geworden. Ik lees nooit de Margriet maar deze ga ik natuurlijk wel even kopen. Veel plezier nog in Drenthe! Liefs, Valerie

 7. Hoi Marijke en Alfred, wat stoer om geïnterviewd te worden in Margriet! Ik hoop dat ik nummer 7 nog kan vinden. En je ziet er altijd prachtig uit, vind ik. Hartelijke groet, Paulien

 8. Hoi Marijke,
  Misschien kan ik een Margriet ‘scoren’ bij mijn moeder. Ben heel benieuwd.
  Mooie foto’s bij dit bericht.
  Met groet, Johan

 9. Wat leuk! Ik ga ook op zoek naar een Margriet 😊 nog veel plezier in Drente. Mooi weer nu!

  1. Mooi dat je eraan meewerkt, zo belangrijk. Voor al die mensen die op welke manier dan ook een hersenbeschadiging hebben opgelopen. In mijn werk kom ik ze ook regelmatig tegen. Vele mooie mensen die allemaal hun eigen strijd leveren met de beperkingen die dat oplevert.
   je bent een topper. Mooie foto van Alfred. Ik ga de Margriet zeker lezen.

Reacties zijn gesloten.