Vier het leven!

In Coronatijd zijn er soms gelukkig geen verjaardagen.
Zo ben ik blij dat mijn moeder geen verjaardag, maar ook geen 4 weken Corona heeft meegemaakt. Dementeren als je nét bent  verhuisd naar een nieuwe omgeving, waar je niemand kent en niemand op visite kan komen …… dan is verjaardag vieren gekkenwerk.

Een tante van mij is ook in Coronatijd overleden. Ze had helemaal geen zin meer de beker helemaal op te drinken. Alles wat ze graag deed ging niet door. Als je alleen in een groot huis woont zijn de dagen lang. Haar leven was klaar en was tevreden.

Gisteren was ik (weer) jarig. Na mijn hersenbloeding -en wat er dan volgt- maakt het vieren van een verjaardag bijzonderder. Een verjaardag is echt niet vanzelfsprekend.

Ik vind het dan ook fijn om te lezen dat jarig zijn gezond is. Dat blijkt ook uit onderzoek dat mensen die meer verjaardagen vieren langer leven. Ik doe dus mijn best 😉
OMdenken is altijd interessant, vind ik.

Vorige week kwam ik een 80-jarige tegen. Wát een voorbeeld. Hij viert zijn jarig; een voorbeeld voor niet alleen voor mij!

Vier je verjaardag, vier het leven 

 

 

12 gedachten aan “Vier het leven!”

 1. Hallo Marijke

  Alsnog van harte gefeliciteerd! Ja verjaardagen moet je blijven vieren, al was het het afgelopen jaar in kleine kring. Maar dat kunnen dan heel gezellige en knusse feestjes zijn.
  Ik wens je nog heel veel mooie verjaardagen toe, met die positieve instelling van jou ga je gewoon door.

  liefs Maria

 2. Vorig jaar hebben we je 60ste verjaardag ‘uitgebreid’ gevierd. Ik heb er nog mooie foto’s van.
  Dit jaar in kleine kring, maar vieren wat er te vieren kan… vooral het leven… en niet alleen je verjaardag, gewoon elke dag slingers ophangen 😉 Tot binnenkort XXX

 3. Hoi Marijke,
  Nog gefeliciteerd met je verjaardag! Als je wat mankeert waardeer je het leven meer en ook dat je je verjaardag nog kan vieren.
  Ik ben ook blij mijn verjaardag binnenkort weer kan vieren.
  Jammer dat steeds meer mensen hun verjaardag tegenwoordig niet meer vieren.
  Tot binnenkort
  Hartelijke groet, Diony

 4. Marijke gefeliciteerd, nog.
  Zo waar, vier het leven, vier elk jaar dat je er mag zijn.
  Ik wens je nog veel verjaardagsfeestjes.
  Lieve groetjes Carin

 5. Nou Marijke, dat was nog eens een mooie verjaardag. Nog van harte! Zelf deed ik het een beetje anders. Bij het opstaan op m’n verjaardag in maart,ging ik eerst op de rand van de matras zitten en gleed toen ongemerkt naar de grond. Kwam op m’n knieën terecht en probeerde op te staan. Daardoor klapte ik ruggelings over mijn gestrekte voeten. Gabbe heeft me terug op bed geholpen en eerst bekeken of er iets kapot was. Toen de jonge buurvrouw gehaald en me op de kont-rem de trap af geholpen. Gelukkig alleen gescheurde spieren. De matrassen zijn naar beneden gehaald en we hebben een week in de kamer gelogeerd. Toen kon ik voorzichtig weer een stap zetten. In de rolstoel naar Groningen geweest voor de Corona prik, en nu na de 2e prik loop ik weer door huis heen, maar afstanden zitten er zeker nog niet in. Daarom mijn elektrische fiets laten aanpassen, tot een driewieler. Die is de komende weken klaar. Kunnen we er weer lekker op uit. Onderstaand ons nieuwe e-mailadres. Heel hartelijke groet, ook van Gabbe, aan jullie beiden.

 6. Nou Marijke, dat was nog eens een mooie verjaardag. Nog van harte! Zelf deed ik het een beetje anders. Bij het opstaan op m’n verjaardag in maart,ging ik eerst op de rand van de matras zitten en gleed toen ongemerkt naar de grond. Kwam op m’n knieën terecht en probeerde op te staan. Daardoor klapte ik ruggelings over mijn gestrekte voeten. Gabbe heeft me terug op bed geholpen en eerst bekeken of er iets kapot was. Toen de jonge buurvrouw gehaald en me op de kont-rem de trap af geholpen. Gelukkig alleen gescheurde spieren. De matrassen zijn naar beneden gehaald en we hebben een week in de kamer gelogeerd. Toen kon ik voorzichtig weer een stap zetten. In de rolstoel naar Groningen geweest voor de Corona prik, en nu na de 2e prik loop ik weer door huis heen, maar afstanden zitten er zeker nog niet in. Daarom de
  elektrische fiets laten aanpassen tot een driewieler. die is de komende weken klaar. Kunnen we er weer lekker op uit.

 7. Verjaardag, vakantie, visites en uitstapjes zijn gezellig. Geniet er van.

 8. Blij dat je het de moeite waard vind om je verjaardag te vieren als nog van HARTE❤️GEFELICITEERD🎊🎉🎂

  Hoop🙏dat jullie ook een mooi nieuw jaar👍😊 tegemoet mogen gaan👍🙋

 9. Weer een mooie blog, Marijke! Hoop dat je je verjaardag uitbundig hebt gevierd, alsnog van harte!

 10. Dag Marijke, tja een verjaardag vieren is alleen leuk als je blij ben dat je weer een jaar hebt mogen meemaken en uitkijkt naar het volgende jaar. Ik denk dus en hoop ook dat je een leuke verjaardag hebt gehad🎈🎊🎉 Gefeliciteerd 🥂
  Agnes

Reacties zijn gesloten.