M’n zesde verjaardag!

Het is vandaag 13 oktober 2021. Zes jaar geleden kreeg ik “mijn” hersenbloeding. Dat is nu best een tijd geleden. Zelfs ík ben het BIJNA vergeten. Ik kreeg een lief appje van één van onze kinderen die vroeg of mijn man en ik mijn 6e verjaardag gingen vieren en iets leuks te gaan doen! Dát hebben we inmiddels bedacht en gedaan 🙂
Ik had gisteren al bedacht om toch maar een blog te schrijven. Dan organiseer ik een win-winsituatie:
1. afasie oefenen tbv de woordvinding en
2. aangeven hoe het leven ná mijn 5e verjaardag voelt.

Het lijkt een beetje zoals toen mijn zoon zou worden geboren; de tijd was bepaald op  13 september. Ik zat er voor klaar: ik zat anders op de keukenstoel ….  maar er gebeurde helemaal niets! Op dat moment ís er geen tijd meer; wanneer de bevalling gaat starten is onbekend. Uiteindelijk is mijn zoon pas op 24 september geboren.

Nu heb ik een beetje een vergelijkbaar gevoel.  Statistisch gezien zijn de meeste mensen er 5 jaar ná een hersenbloeding niet meer. Maar ik ben er nog en vier m’n zesde verjaardag.

Ook nu is er geen vaste datum meer. Net als 13 september 1990 géén 13 oktober 2020. Het enige goede advies is:

VOORAL DÓÓÓÓRGAAN …. VOORUIT KIJKEN

Daarnaast wordt “mijn” probleem (de hersenbloeding) op een gegeven moment relatief; mijn “probleem” wordt overgenomen door andere en nieuwe problemen van andere mensen en regio’s. Ik kan en wil ook niet (te) veel meer praten over “mijn” hersenbloeding. Iedereen heeft eigen uitdagingen te doen, kleine en grote ….. leven en dood, oud en nieuw, ruzie en geluk en -niet te vergeten- onze Corona, die graag bij ons blijft, zolang niet iedereen is gevaccineerd. Dát is pas een groot gezamenlijke uitdaging!

 

 

15 gedachten aan “M’n zesde verjaardag!”

 1. Lieve Marijke
  Het is altijd weer fijn jouw blogs te lezen, ik wordt er blij van. Zo positief! En je hebt gelijk: vier het leven, welk leven je ook krijgt toebedeeld!
  Ik wens je nog heel veel mooie verjaardagen toe!
  Liefs Maria

 2. Dag Marijke, ik ben juist blij met jouw blog. Om te lezen hoe positief je in het leven staat. Wat de oorzaak van jouw hedendaagse afasie is maakt helemaal niet meer uit. Of dat anderen nieuwere ervaringen hebben ook niet. Het is wat het is. Blijf vooral doorgaan! En lekker al 6 jaar🍀🌸🥰🎈

 3. Ha Marijke,
  Van harte gefeliciteerd met deze bijzondere mijlpaal.
  En wat mooi dat je oog heb voor de problemen van anderen, dat siert je.
  Maar je mag het best over je eigen probleem blijven hebben hoor, dat mag er nog zijn, net als jijzelf.
  Vier het leven, jouw leven, met alles wat erbij hoort!
  Teun

 4. Hallo Marijke.

  je hebt het weer heel mooi verwoordt.
  Ik ben altijd blij verrast en na het lezen van jouw blog ook weer positief gestemd.
  Zo mooi te lezen hoe jij tegen hetgeen je is overkomen aankijkt en hoe positief
  je voort blijft gaan. alhoewel ik me voorstel dat dit niet altijd makkelijk is en soms ronduit verdrietig.
  Dank voor je mooie verhaal.

  Groetjes Carin

 5. Lieve Marijke, nog gefeliciteerd met je andere verjaardag.
  Goed om het leven positief te blijven zien.
  Tot binnenkort XXX

 6. Dag Marijke,

  Fijn weer een blog van je te lezen. Het gaat heel goed met je.
  Met mij is er even een dipje geweest omdat ik nog.
  Eind augustus ben ik zomaar van een stoel op de stenen vloer gevallen.
  Gabbe dacht dat ik dood was want ik bewoog niet meer met open ogen.
  Direct 112 gebeld en naar het ziekenhuis.
  Daar gescanned en gelukkig geen inwendige bloeding binnen de schedel.
  Ik mocht naar huis met een flinke buil die in de loop van de weken niet slonk.
  Soms leek ‘ie wat geslonken dan weer wat groter wat pulserend.
  De huisarts heeft 5 oktober de bult opengesneden, waarna een enorme bloedplas ontstond en ik met
  spoed met een toevallig in de buurt zijnde ambulance, naar het ziekenhuis in de stad werd gebracht.
  Daar ben ik onder narcose geopereerd en hebben ze een stukje slagader verwijderd en beide losse einden dicht gebrand.
  Vanmiddag gaan de hechtingen er uit en ben ik weer oké.

  Hartelijke groeten aan jullie beiden van ons tweeën.

 7. Dat kan jij toch geweldig goed!!:
  De ZON in t water zien schijnen..
  Maar al te vaak komen we gezamenlijk terecht in gezeur en gemopper ( helemaal nu met corona) terwijl jij ons voordoet dat t nou maar eens klaar moet zijn met alle negativiteit..en passant dan “nog even een blog eraan gewijd”: petje af!
  Dikke knuffel!

 8. Prachtige blog weer Marijke. Heerlijk het positieve beeld; dank je🍀🍀🍀

 9. Hallo Marijke, weer een positief verhaal! Steeds weer leuk om ze te lezen. Wij zien elkaar bijna wekelijks op de “kleiclub” en dat is altijd gezellig. Positief ingesteld, kreatief, altijd weer het delen van een leuke ontmoeting of ervaring, Marijke laten wij het leven met elkaar vieren 🥰

 10. Hallo Marijke,
  Lang niet gezien of gesproken. Toch blijf ik vanaf een verre zijlijn je blogs lezen en wens ik je in gedachten alle goeds. Marcel

 11. Hallo Marijke,

  Gefeliciteerd met je zesde verjaardag. 🎈

  Ik ken je niet van vóór, maar wel van ná, en ik vind je een hartstikke leuk, lief en enthousiast meisje!

  Tot ziens weer in het Buurthuis, Veronique.

 12. Dag Marijke, weer een mooi verhaaltje, dank en nog van harte gefeliciteerd.
  Ik las (o.a.) “oud en nieuw” en moest natuurlijk meteen denken aan onze ontmoetingen bij Anneke & Harold. Fijne herinneringen. Liefs!

 13. Lieve Marijke, wat schrijf je het weer mooi. Vier het leven, daar is niets aan toe te voegen! Hartelijke groet, Paulien

Reacties zijn gesloten.