Clarence

clarence-4

In 1965 startte een televisieserie. Deze heette Daktari.  Deze naam is een Afrikaans woord dat “dokter” betekent.
Ik ben geboren in 1960. Ik denk dat ik een jaar of zes was toen ik samen met alle vriendjes uit de straat bij de buurvrouw televisie ging kijken …. de Viergeverstraat in Rotterdam …. de enige televisie in de straat volgens mij….

Daktari gaat over een Amerikaanse dierenarts en zijn familie (vrouw en dochtertje), die leven op een dierenpost in Kenia. Ook twee bijzondere dieren wonen daar. Het gaat om de chimpansee Judy en Clarence de leeuw.

Clarence kan niet zo best kijken. Hij is enorm scheel. Op de foto’s die in de serie zijn gemaakt, is dit duidelijk te zien. Kan niet missen!
Ook ik kan niet goed kijken, maar het gaat om een ander probleem dan scheel kijken! Welk probleem weet ik (nog) niet. Niemand kan het zien; ik ben de enige …. zelfs op mijn eigen foto’s kan ik het niet zien.
Gaat het om medicijnen? Gaat het om een neurologische oorzaak door de beroerte? Of van alles wat? Ik weet wél dat ik moe en niet vrolijk wordt van het kijken ….

Meer slapen dus …. en Dakteri… 😉

hele familie