Castreren

Zaterdag heb ik prachtige lelies gekregen.
Fuchsia-kleuren, lange stelen.
Bijna alle bloemen nog in de knop.
Op een gegeven ogenblik gaan de knoppen open.
Dan verandert de situatie toch wel wat:

 • De bloemen krijgen een sterke lucht (stinkt best wel) en
 • De stampers een sterke kleurende stof (en dat krijg je niet meer uit je kleren).

Dit probleem heb ik opgelost én tegelijkertijd geoefend in verband met mijn Woordvindingsprobleem 😉 want:
1. de lelies zijn gecastreerd (voltooid deelwoord) en
2. en weer een woord “gevonden”: castreren (werkwoord).

Het is even een tijdje zoeken en het woord een paar keer opschrijven, maar dan is het woord er weer. Nu is het zaak de woorden te blijven gebruiken, maar hoe vaak gebruik je dagelijks het woord castreren? Ik ben in ieder geval géén dierenarts 😉 Afwachten dus maar.
Voor het woord indiaan kan je me altijd vragen, ook ‘s nachts. Waarom weet ik niet.
Het woord castreren is denk ik wat minder zeker …..

Wél is zeker, dat over een paar dagen de gecastreerde lelies in de container gaan. Het mooie is er dan wel van af!

 

 

2 gedachten aan “Castreren”

 1. Je gebruikt zo’n woord toch vaker dan je denkt Marijke: je kunt het woord castreren ook nog overdrachtelijk gebruiken: bv
  Ik voel me gecastreerd als me de tools voor mijn werk afgenomen worden.

  Heb je een fijne zomer gehad Marijke? Nog op vakantie geweest? Ik heb nog 1 weekje voordat het feest weer kan beginnen. Veel zeevonk gezien aan het begin van de vakantie. Misschien dat je het leuk vindt om dat te herontdekken? De zee geeft licht door eencelligen in het water. Bij de uitwatering in Katwijk zodra het helemaal donker is.
  Hartelijke groet,
  Agnes

Reacties zijn gesloten.