Vooruitgang?!

Het netjes verdelen van mijn blogs door de tijd -bijvoorbeeld één blog per week- is niet mijn sterkste kant. Een leuk, mooi, opvallend of belangrijk verhaaltje wat ik meemaak, schrijf ik meteen op. Soms komt er niks maar nu dus in korte tijd alweer een derde blog …. ook weer wat luchtiger dan de stapel 😉 en nog steeds een woordvindingsoefening! Vooruitgang is op meerdere manieren uit te leggen ……

Gisteren (vrijdag 16/12) is de brievenbus bij ons om de hoek weggehaald. In de Merenwijk zijn er nu nog maar één of twee. Een tijdperk is afgesloten.
Vooral wat oudere mensen en minder-validen in de wijk vinden het niks. Het loopje heen en terug naar de “net weggehaalde” brievenbus is voor sommigen al best wel ver. Ik hoor veel mensen mopperen.

Tegelijkertijd ga je (ik) eigenlijk niet zó vaak een brief posten.  Het versturen rond de Kerstdagen bijvoorbeeld, gebeurt nog wel, maar niet zoals vroeger. Nu doe je (ik) dat via de e-mail en postzegels zijn inmiddels behoorlijk duur geworden. De post is géén staatsbedrijf meer. PostNL is een beursgenoteerd Nederlands bedrijf, dat door de Nederlandse rijksoverheid is aangewezen de universele postdienst uit te voeren. Hoe deze opdracht wordt ingevuld is dus rekbaar.

Vroeger woonde ik in De Bilt en het bos was maar 10 minuten verderop. Toch ging ik er maar weinig wandelen. Vooral het idee dat ik zou kúnnen wandelen ….

Het doet me nu denken aan de brievenbus ….. Zo veel brieven verstuur(de) ik in werkelijkheid nooit ….. Maar stel ……. Als ik een brief wil versturen,  loop ik nu maar naar de volgende brievenbus in het winkelcentrum.  De dichtstbijzijnde  brievenbus  op 5 minuten lopen 😉 is vrijdag weggehaald.

Overigens is alles relatief …. mijn vriendin moet 2 dorpen verder naar de brievenbus!
Het is vooral het gevoel!

 

 

5 gedachten aan “Vooruitgang?!”

 1. Verrassend te lezen dat een aantal van u nog naar een brievenbus kan lopen. Ik woon in Duitsland,in een klein dorpje in de Eifel,waar op loopafstand een brievenbus is, maar ik kan niet lopen!

 2. tja, ik was voor mijn kerstpost (lekker ouderwets handgeschreven) ook ‘mijn’ brievenbus kwijt, dus moest wel even fietsen en zoeken (want ook mijn 2e alternatief bleek weg), maar heb er nog een gevonden. Had achteraf wel handschoenen nodig 😉

 3. Dag Marijke, ja de verandering. Mijn hele dorp bestaat eigenlijk niet meer, opgeslokt door de ‘grote’ stad. Ik verbaas me er iedere keer weer over, mijn verleden verdwenen. En daar wonen dan toch nog de bejaarden, die het dorp ooit verharde wegen hebben zien krijgen, alle kinderen naar school hebben zien gaan en vaccinatieprogramma’s ontwikkeld zien worden; de vooruitgang. En nu kruipen ze een beetje wereldvreemd bij elkaar, verbaasd over dat hun dorp hun dorp niet meer is; en nu ook nog de brievenbus! Gelukkig levert de vooruitgang ook vooral heel erg veel goeds op. Zo komt mijn broer komende week samen met zijn vrouw over uit Amerika om hier Kerst met de familie te vieren. Onvoorstelbaar was dat vroeger, emigreren was voorgoed. En nu ga je gewoon even een weekje naar elkaar. Dus ik ga een leuke tijd tegemoet.
  Ik ga aan je denken Marijke, het komt vast allemaal weer goed, daar vertrouw ik op! Fijne feestdagen!
  (ik heb een leuk plaatje om toe te voegen, maar ik kan geen afbeeldingen uploaden, kan dat?)

 4. Oefff, sorry!! Wat een sukkel ben ik toch:
  …ik bedoelde natuurlijk :
  “Of je dat digitaal doet, of per post, en ZELFS in gedachten…!!!”

 5. Wat een luxe…”vijf minuten verderop!?” ( hier is dat twee dorpen verder..!!) maar uiteindelijk gaat het er misschien wel om wat je iemand stuurt..je aardige gedachten, je steun, je verjaardagswensen of je allerbeste wensen voor t nieuwe jaar…..en of dat nou digitaal is of per mail: in de kern zit dat je aan elkaar denkt, toch!?

Reacties zijn gesloten.