Een App-ongeluk is géén pech

Een paar dagen geleden reed ik samen met Alfred, mijn  man,  naar Katwijk. Lekker uit eten in het Strandhuijs op het strand. Vies, ruig weer, maar binnen zit je lekker bij het vuur.

Op onze reis reed een auto vóór ons op de Plesmanlaan in Leiden.  Een “meneer”….
Deze  “meneer” heeft de hele Plesmanlaan voor ons gereden. De hele tijd is hij bezig geweest met zijn telefoon, die recht voor zijn neus in zijn gezichtsveld was gepositioneerd. Mailtjes, whatsappjes, games of ….. ? In ieder geval geen aandacht voor het rijden en zijn omgeving!

Op een gegeven ogenblik heb ik wat foto’s genomen. Het is ongelofelijk. Zó stom en gevaarlijk ….

Een beroerte, zoals mij is overkomen, is dikke pech. Automobilisten, maar óók fietsers, zijn misdadigers als zij een app-ongeluk maken en anderen slachtoffer worden.

Het is wat cru, maar mooi dat het ‘appongeluk’ is  gekozen tot Woord van het jaar 2017: een ongeval waarbij een verkeersdeelnemer betrokken is die aan het appen was.
Een app-ongeluk is géén pech.

Hoewel dit soort ongelukken vreselijk zijn, vind ik het wél een mooi nieuw woord in de Van Dale; een mooi nieuw oefenwoord voor mijn WoordvindingsBlog na mijn beroerte (CVA).

Maar toch:
Doe verstandig en ga off-line als je de weg op gaat! Hopelijk is het woord  binnenkort overbodig en wordt niet meer ge-appt in het verkeer.

 

5 gedachten aan “Een App-ongeluk is géén pech”

 1. Je hebt helemaal gelijk Marijke, het is zo stom en toch doen mensen het.
  Na al die jaren van steeds minder verkeersslachtoffers is er nu weer een stijgende lijn vanwege het bellen en appen e.d. Misschien moeten ze toch de spotjes op televisie van veilig verkeer nederland weer gaan invoeren, om hier aandacht aan te geven.

 2. Marijke, dank voor het delen van je observaties en ons bewust maken van wat het betekent om te leven met de naweeën van een beroerte via je woordvindingsblog. Sterkte! Agneta

 3. EENS!!!
  Je merkt gelijk dat er zoveel chauffeurs met iets anders bezig zijn..

  Pas geleden heeft m’n bij-rijder onderweg een telefoontje gepleegd naar een meldpunt van verkeershufters ( ja!!!! Is er ECHT!)

  Even t nummer doorgegeven!
  Dit ongeluk kunnen we met z’n allen voorkomen!

Reacties zijn gesloten.