M’n derde verjaardag

Vandaag, zaterdag dertien oktober 2018, vier ik mijn derde verjaardag.

Op die dag, drie jaar geleden, heb ik een hersenbloeding gekregen. Mijn leven én dat van de mensen om mij heen -vooral van mijn partner en mijn zoon- zijn behoorlijk veranderd.

Na het tweede jaar na mijn hersenbloeding heeft het UWV vastgesteld dat ik niet meer kan werken en sindsdien een IVA-uitkering ontvang.

Meestal ben ik wel positief; steeds maar opnieuw proberen, leren, verbeteren, helpen …… steeds weer opnieuw boven water komen en blijven …… Dit derde jaar is het weer moeilijker: de goede woorden vinden, het kijken en nieuwe puntbloedinkjes en de “waarschijnlijkheidsdiagnose CAA”  en wat dat betekent ….. Daar word ik -en de anderen- niet vrolijk van ….. Maar ja, nog altijd weet ik niet óf en zo já, wanneer het echt mis gaat. Ik ben wel lid geworden van de NVVE in de hoop mijn eigen regie te kunnen behouden.

Maar 13 oktober 2018 is om meerdere redenen een bijzondere dag! Om te beginnen: een zomerdag midden in de herfst ….. een ijsje van geitenmelk van boerderij ‘t Geertje

Maar het belangrijkste is toch dat ik/we niet alleen ben/zijn en dat ik/we er nog samen ben/zijn. Samen met Alfred genieten en van elkaar houden. Elke dag opnieuw …. nu! …..

….. en proberen dit niet te vergeten 😉

15 gedachten aan “M’n derde verjaardag”

 1. Nog Gefeliciteerd Marijke!
  Moedig mens ben jij, sterk en indrukwekkend.
  Je geniet van wat er is en dat is veel.
  Liefs,
  Annemiek

 2. Je benut je leven ten volste. Wat ontzettend mooi is. Zolang we leven, leven we. Zo simpel is het. Maar natuurlijk hebben we allerlei emoties. Natuurlijk zijn we niet altijd blij en positief. Zo is het leven. Maar je doet wat je kan en je geniet zoveel je kan.

  We houden contact Marijke. Liefs van ons.

 3. Lieve Marijke, goed om hierbij stil te staan, en te ‘vieren’ met o.a. een ijsje, en als cadeau prachtig weer! Lekker blijven genieten van de mooie dingen in het leven, en van elkaar. En positief bijven. Ik kom je in november weer eens opzoeken. Dikke kus X Beppie

 4. Lieve Marijke

  Ik voel met je mee. Probeer positief te blijven al zit het soms erg tegen.

  Ineke van Kommer

 5. Marijke wat mooi verwoord. Van harte gefeliciteerd is misschien niet het juiuste, maar ik bewonder je op de manier waarop je hiermee omgaat en hoe je in dit “nieuwe leven staat” en dat is wel een felicitaite waard!!!

 6. Van harte gefeliciteerd lieve Marijke. Vergeet niet hoeveel winst je al hebt behaald! Soms toch geduld hebben…. Je zingt ook al zoveel beter en kunt vaak makkelijker de woorden vinden. Bewondering voor jou én Alfred! Liefs, Pascal

 7. Hoi Marijke,
  Je derde verjaardag heb je op een positieve manier gevierd, samen met Alfred. Heerlijk om te lezen.
  Ik wens jullie nog vele van zulke momenten toe. Je weet Marijke ik bewonder je doorzettingsvermogen.

 8. Daar staan jullie dan!: op de brug van vroeger naar nu!!
  Dat de liefde maar altijd overwint, is de slagroom op je ijsje!! (het kersje op de taart)
  Wij drinken een wijntje op je gezondheid!

 9. ❤️Lieve Marijke en je gezinsleden,

  Wat ben ik altijd blij als ik jouw in ons koor zo blij en vol inergie zie staan en zingen geweldig hoop dat er nog veel van deze mooie ontmoetingen van ons koor zullen zijn liefs❤️Yvonne😘💋🙋

 10. Van harte gefeliciteerd met je derde verjaardag Marijke. Morgen vieren we het!

Reacties zijn gesloten.