M’n vijfde verjaardag

Vandaag, 13 oktober 2020, vier ik mijn vijfde verjaardag. Precies 5 jaar geleden kreeg ik een hersenbloeding. Statistisch gezien zou ik er nu niet meer zijn, maar ik ben er nog 😉 Gelukkig is statistiek niet de dagelijkse werkelijkheid.  Dat blijkt maar weer!

Mijn moeder was nét verhuisd van haar eigen huis in Utrecht naar een verpleeghuis in Friesland, toen het Corona-virus de wereld overnam.
Na 5 jaar hersenbloeding weet ik wel in grote lijnen wat dát betekent. Echter, plots leef ik, leven wij in een andere tijd, in Corona-tijd: een onbekende nieuwe tijd. Hoe lang de Corona-tijd gaat duren? Niemand weet het!

Mijn moeder heeft maar 2 weken Corona-tijd mee gemaakt. In april is ze overleden; “gewoon” als gevolg van verhuizen, verdriet en dementie.  In haar geval een -cru- voordeel om niet te hoeven leven in onze huidige tijd.

Maar …. sommige dingen zijn gelukkig niet veranderd! Kijk maar ……

⁕ het verplaatsen van oude bomen zijn nog altijd (te) moeilijk
⁕ 2 keer per dag ruimt het zeewater het strand  schoon
⁕ de kabouters wonen nog steeds in de paddenstoelen bij Huys te Warmont
⁕ de koolmeesjes zijn trouwe huurders in onze tuin: vader Kool slaapt alweer 2 weken in ons vogelhuisje! Hij is er nog/weer 🙂

10 gedachten aan “M’n vijfde verjaardag”

 1. Gefeliciteerde Marijke, ik hoop dat er nog veel‘verjaardagen’ zullen volgen!
  Ik wist niet de koolmezen ook buiten het broedseizoen in zo’n nestkast wonen!
  Met groet Johan

 2. Gabbe en Aafje:
  Met genoegen kijken we terug op jullie bezoek dit voorjaar. Je hebt weer een mooi verhaal bij elkaar getoverd Marijke, nog veel van deze verhalen toegewenst samen met Alfred.

 3. Lieve Marijke,
  Je laat me altijd glimlachen! Dank je wel daarvoor!
  De kleine grote schoonheid van het leven is zo de moeite waard.
  Hartelijke groet,
  Lammy

 4. Je hebt heel wat verloren met je ziekte en je viert de jaren die je krijgt met levenslust en extra opmerkzaamheid. Mooi zoals je schrijft. Ik hoop dat jou nog heel veel mooie jaren gegeven zijn!

 5. Gefeliciteerd met je 5e verjaardag Marijke! En gecondoleerd met je moeder. Ik volg je blog altijd, knap dat je elke keer weer het positieve weet te vinden 👍🥰. Ik wens jullie nog vele seizoenen met positieve gedachten toe.
  Liefs Michelène

 6. Bizar hè dat de extra tijd die je is gegund in zo’n rare tijd is. Maar het is wel extra tijd gelukkig, en jij kunt als geen ander genieten van de fijne dingen die er zijn. Ik wens je nog vele nieuwe extra jaren toe Marijke!

 7. Gefeliciteerd Marijke! En fijn dat we steeds door jouw Kaleidoscoop mogen meekijken. xx

 8. Gefeliciteerd met je vijfde verjaardag, en maar genieten van de kleine mooie dingen om ons heen. Xxx

Reacties zijn gesloten.